De ce la Alba Iulia pe 1 decembrie 2008?

manifestanti alba iulia unire 1 decembrieAm primit următorul comentariu pe blog de la Lulu: De ce la Alba Iulia, cand acolo vor fi destui? De ce nu se merge la Chisinau, la Cernauti sau in alte “centre” romanesti sa se simta sprijiniti, incurajati si ne-uitati???

Cum răspunsul merită citit de toată lumea, îl publicăm aici….

Suntem şi vom fi alături de românii de lângă noi prin toate acţiunile pe care le desfăşurăm. Inclusiv la Alba Iulia vom susţine cauza celor care au devenit moldoveni fără voinţa lor după al Doilea Război Mondial.

De ce Alba Iulia? Pentru că unirea nu s-a realizat nici la Iaşi, nici la Bucureşti sau Chişinău. Marea Unire, cum o înţelegem astăzi, a avut loc la Alba Iulia prin alipirea Transilvaniei la trupul Ţării Mamă, pe 1 decembrie 1918, după ce în prealabil pe 27 martie 1918 acelaşi lucru se întâmplase cu Basarabia şi pe 28 noiembrie 1918 cu Bucovina.

Deci 90 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia nu poate să ne găsească decât la locul înfuptuirii ei, în Cetatea Unirii.

Cei care au fost în alţi ani de Ziua Naţională la Alba Iulia ştiu că acolo nu sunt „destui”. Vin tot felul de politicieni, saltimbanci şi fomişti, iar spiritul românesc se pierde pe undeva. De asta e important ca pe 1 decembrie să fim cât mai mulţi, la Alba Iulia!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: