Pe 1 decembrie 2008 – CU TOŢII LA ALBA IULIA!

Am creat acest blog pentru a vă invita alături de noi la Alba Iulia pe 1 decembrie 2008, la împlinirea a 90 de ani de la Marea Unire.

Idealul de unire al poporului român s-a îndeplinit pe 1 decembrie 1918. Datorită unor forţe exterioare, această unire a durat puţin. La 90 de ani de atunci, încă simţim româneşte şi nu am uitat de românii care sunt separaţi de noi prin nişte graniţe impuse de alţii.

CU TOŢII LA ALBA IULIA PE 1 DECEMBRIE!
alba iulia 1 decembrie basarabia pamant romanesc

Reclame

12 răspunsuri to “Pe 1 decembrie 2008 – CU TOŢII LA ALBA IULIA!”

 1. si care este programul ce anul acesta?

 2. si studentii de la Iasi vor organiza un eveniment ! Mergem cu totii sa dansam HORA UNIRII si sa depunem o coroana de flori la Flacara din fata UMF-ului ! Veniti si voi!

  http://www.tineribasarabeni.blogspot.com

 3. Din Brasov merge cineva ? As vrea sa ma alatur grupului care merge din Brasov. rog mesaj pe adresa madalin.focsa et gmail.com

 4. Asociatia „Datina Strabuna” va participa la festivitatile de la Alba Iulia cu 12 voluntari, echipati in uniforme romanesti din primul razboi mondial, cu armament si drapel din epoca Razboiului pentru Intregirea Neamului.
  Vom constitui garda de onoare la Sala Unirii unde vor sosi delegatiile din cetatile de scaun, apoi ne vom muta pe platoul din fata Catedralei Intregirii. Acolo vom reproduce depunerea juramantului militar de catre voluntarii ardeleni, ofiterul nostru comandant va citi ordinul de zi al Regelui Ferdinand, din noiembrie 1918, catre voluntarii ardeleni, apoi se va face rugaciunea militara dinaintea luptei. Speram sa participam si la marea defilare de anul acesta, vor fi 2.000 militari la defilare.
  Va asteptam cu drag sa ne vedeti pentru a va putea face o imagine despre cum aratau ostasii romani care au infaptuit Marea Unire de acum 90 ani!

 5. Stifler PnHd Says:

  Hunedoara va fi prezenta acolo!

 6. Sunt nespus de fericit ca anul acesta voi serba ziua Unirii la Alba Iulia! Va fi un eveniment nemaipomenit! Eu cred ca entuziasmul de care ne vom incarca in aceste clipe va servi drept motor pentru viitoare actiuni: Basarabia e pamint Românesc, de aici a inceput Unirea si, mare-I Dumnezeu, vom fi iar impreuna!

 7. stie cineva daca din Basarabia pleaca vreun grup la Alba Iulia ?

 8. da.. mergem un grup si din Basarabia

 9. Careva din Pitesti ? Rog sa anunte aici sau pe forumul Noii Golanii .

 10. jan viola pitesti Says:

  la multi ani romani sper sa treaca criza financiara sa fie cit mai putini someri sa avem o viata decenta in tara noastra ca politicieni nu kred ca se obosesc sa faca ceva concret

 11. alex marian Says:

  cae mai mare si mai frumoasa sarbatoare nationala a romanilor care trebue sarbatorita cu un adanc respect in memoria celor care si-au dat viata pentru linistea si pacea noastra , DE CARESI BAT JOC ALTI ACUM…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: