Program – 1 decembrie 2008 la Alba Iulia

program alba iulia 1 decembrie 2008 manifestari ziua nationala a romanieiIată programul zilei de 1 decembrie 2008, la 90 de ani de la Marea Unire. Programul nostru:

08.00 – Întâlnirea participanţilor din toate colţurile României, la Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan. Obeliscul e situat în faţa porţii a treia a cetăţii. Poze aici şi aici.

09.00 – Asistăm la depunerea de coroane la statuia lui I.I.C. Brătianu şi apoi a lui Iuliu Maniu. Prima statuie se află în faţa Consiliului Judeţean, a doua în Piaţa Iuliu Maniu.

10.00În şanţurile Cetăţii are loc un moment de imagine – Cel mai mare steag desenat din oameni. Vom merge de la depunerea de coroane, din centrul oraşului către şanţurile Cetăţii, în marş, cântând.

10.30 – În faţa Catedralei Reîntregirii – Onor Tricolorului. Pentru acest moment avem rugămintea să veniţi la voi cu steaguri tricolore de orice formă şi mărime, pentru a le flutura timp de 10 minute.

10.40 Intrarea în curtea interioară a Catedralei

10.50Pornim din faţa Catedralei într-un tur al Cetăţii. Turul va lua sfârşit la statuia lui Avram Iancu.

12.00 – Hora Unirii în Piaţa Tricolorului. Piaţa Tricolorului se află tot în faţa catedralei ortodoxe. Pentru acest moment vă rugăm să învăţaţi versurile cântecului.

După ora 12.00, mergem să luăm masa. Alternativ, cei interesaţi pot merge la Defilarea militară şi la parada portului popular, ce au loc în centrul Cetăţii, de la ora 13.00.

La ora 14.00, ne regrupăm în faţa Catedralei. Mergem să vizităm mai întâi Sala Unirii, din cadrul Muzeului de Istorie din Alba Iulia, şi apoi Cimitirul Eroilor. Alternativ, cei interesaţi pot merge la spectacolul de muzică populară, ce va începe la ora 14.00. La acest spectacol va participa şi ansamblul folcloric Ştefan Vodă, din Căpriana – Basarabia. Cei care vor merge la Cimitirul Eroilor pot participa ulterior la concert.

La ora 16.45 ne întâlnim în faţa statuii lui Avram Iancu pentru a lua parte la un nou moment de imagine: 90 de ani – cu torţe aprinse pe Platoul Romanilor.

Pentru cei care mai pot sta, seara se încheie la 19.00 cu un foc de artificii şi concerte Viţa de Vie(la Trynity Gallery) şi Tudor Gheorghe (la Casa de Cultura a Sindicatelor).

Vă aşteptăm să participaţi alături de noi la aceste activităţi. Vă rugăm să ascultaţi cântecele publicate pe acest blog şi, dacă aveţi, să aduceţi cu voi un steag tricolor.

LA MULŢI ANI!

Reclame

15 răspunsuri to “Program – 1 decembrie 2008 la Alba Iulia”

 1. vreau sa merg si eu la Alba Iulia dar nu am cu ce.Daca merge din Mures cineva sa-mi dea si mie de stire.Va rog. Says:

  daca merge cineva din mures la alba si poate sa ma ia si pe mine. anuntatima si pe mine va rog

 2. Frumos eveniment…sper sa se bucure altii daca eu tot nu am posibilitatea sa fiu de fata..sper sa fie o transmisiune prin TVR1..

 3. IOAN COTFAS Says:

  Un calduros salut din partea celor ce simt romineste in Harghita !!! Vom veni la marea sarbatoare cum vom putea,dar vom veni ! S-ar putea ca la anul sa venim cu pasaport datorita celor care-i pupa in fund pe udmr-isti !!! TRAIASCA IN VECI ROMANIA !!!

 4. Daca e cineva din Pitesti sau din imprejurimi care se duce ,daca se poate sa anunte aici sau pe forumul Noii Golani http://www.noiigolani.ro/oaspeti/viewforum.php?f=70.

 5. Ce pasaport ma omule? Mai degraba iasa razboi civil….

 6. Respect tuturor care fac un efort si se duc la Alba Iulia ! Imi pare rau dar anul acesta nu pot veni 😦 . Traiasca Romania MARE !

 7. […] Dacă vreţi să veniţi pe 1 decembrie 2008 la Alba Iulia alături de noi, scrieţi pe forum sau contactaţi-ne prin email sau telefon. La Alba Iulia ne vedem la ora 08.00 la Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan, restul programului aici. […]

 8. TRAIASCA ROMANIA MARE!!!!!!

 9. cred ca va fi sri pe voi cat casa TRAIASCA ROMANIA MARE

 10. […] Program – 1 decembrie 2008 la Alba Iulia Iată programul zilei de 1 decembrie 2008, la 90 de ani de la Marea Unire. Programul nostru: 08.00 – Întâlnirea […] […]

 11. traiasca ROMANIA!!!!!!!!!!!!!!

 12. sa va distrati fratilor ……aveti grija de voi …pare rau ca nu pot veni si eu ..:-<….bafta ….poate trimiteti si mie poze cu ceea ce am pierdut -TRAIASCA ROMANIA MARE !…file:///C:/Documents%20and%20Settings/ionutz/Desktop/bpr/DSC00406.JPG

 13. Va asteptam la Alba IUlia!

  La multi ani Romania!!!

 14. traiasca ROMANIA!

 15. ALBAIULIANUL Says:

  Eu sunt din Alba iulia si decand ma stiu ma duc la festivitatile care sunt in fiecare an, parca pe an ce trece tot mai frumoase dar din cate am auzit anul acesta fiind CRIZA MONDIALA,o sa fie o sarbatoare mai saracacioasa dar NU CONTEAZA ATAT CAT SUNTEM TOTI UNITI !!!
  HAIDATI CU TOTII LA ALBA IULIA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: