700 de oameni au sărbătorit 1 decembrie la Chişinău

Foto: UNIMEDIA

Reprezentanţi mai mai multor partide politice s-au adunat astăzi, 1 decembrie, în Scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet pentru a sărbători aniversarea a 90 de ani de la Marea Unire. Evenimentul, organizat de către Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal începând cu ora 16.00, a adunat în Scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet circa 700 de personae, care au venit să danseze Hora Unirii.

Mihai Ghimpu, preşedinte PL, a declarat că “sărbătoarea de azi ne aminteşte de reîntrăgirea neamului românesc. Din păcate, am avut o soartă vitregă şi astăzi nu suntem împreună. Dacă Dumnezeu a dat să fie un singur popor rus, un singur popor italian, un singur popor francez etc., şi poporul român va fi unul, cu un singur rege şi cu o singură lege, nu are cum să fie altfel, iar pentru realizarea acestui scop suntem noi”.

La eveniment au participat în jur de 10 tineri de la Alianţa Moldova Noastră şi Oleg Cernei, consilier municipal, care a declarat că pentru poporul nostru este important să recunoaştem identitatea naţională şi să spunem tare că suntem români. Totodată, Cernei a mai precizat că aici au venit oamenii cu spirit, care au făcut abstracţie de apartenenţa sa politică.

De asemenea, Loreta Handrabura, reprezentant al PSDM, a afirmat că a venit la eveniment din propria dorinţă, deoarece a simţit o chemare. „Nu-mi este ruşine să zic tare că sunt româncă”, a mai adăugat Loreta Handrabura.

În acest context, Ion Hadârcă, primul preşedinte al Frontului Popular, a declarat că se bucură că “PL a avut curajul şi demnitatea să ne amintească de sărbătorile noastre naţionale”.

UNIMEDIA aminteşte că şi la 1 decembrie 2007, Organizaţie de Tineret a Partidului Liberal a sărbătorit Marea Unire la Chişinău.

Sursa: UNIMEDIA

Reclame

7 răspunsuri to “700 de oameni au sărbătorit 1 decembrie la Chişinău”

  1. multe felicitari ROMANILOR ADEVARATI de peste prut ….bafta

  2. imi pare bine ca ziua ROMANIEI a fost sarbatorita si in Chisinau!

  3. Apar si eu prin poze, sa se fi facut publicitate veneau de 2 ori mai multi oameni… Da asa ne multumim cu 700 numai.

  4. Sunt din Chisinau si am fost prezent la Hora Unirii din centrul orasului, cred ca au fost mai mult de 700 de oameni. Daca se mediatiza si daca vom face asta la anul, sunt convins ca vom fi cu mult mai multi:)

  5. felicitari, chiar e o surpriza placuta

    Ploiestiul respecta Chisinaul !

  6. la anul vor fi mai multi, caci se apropie skimbarile 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: